Rimpels verminderen

Wat zijn rimpels?

We kennen ze allemaal wel, bij onszelf of bij iemand anders. Rimpels zijn tijdelijke of permanente ‘groeven’ in de huid die vaak ontstaan wanneer de huid veroudert. Dit is helaas geen proces dat we helemaal kunnen stoppen, maar wel iets dat we kunnen vertragen met de juiste toepassing van producten & behandelingen.
 

Hoe ontstaan rimpels?

De huid is ons grootste orgaan en is ook zeer complex. Het bindweefsel waar onze huid uit bestaat bevat veel verschillende soorten eiwitten en cellen. De belangrijkste begrippen om te onthouden zijn collageen & elastine. Het bindweefsel van de huid maakt vanaf de geboorte elastine en collageen aan om zich strak en soepel te houden. 
Elastine werkt net als een elastiek: Wanneer je een elastiek uittrekt en loslaat gaat dit weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid. 

Helaas blijft de huid niet altijd zo soepel en strak als bij de geboorte, vanaf je 25ste levensjaar neemt de productie van elastine en collageen af. Door de verminderde elastine kan de huid bij het lachen en fronsen minder goed ‘terugveren’ en ontstaan fijne lijntjes. De verminderde productie van collageen zorgt er voor dat de huid langzaam slapper wordt. 

Wat beinvloed rimpels?

Er zijn verschillende factoren die het ontstaan van rimpels beïnvloeden. Dit zijn hoofdzakelijk erfelijke factoren (die van binnenuit komen) en externe factoren. Op de erfelijke factoren heb je minder invloed, maar de externe factoren waar we wel invloed hebben zijn;

 • Zon/uv
 • Roken
 • Stress
 • Voeding/alcohol
   

Waar verschijnen rimpels?

Voor iedereen kunnen rimpels op verschillende plekken ontstaan. De meest voorkomende plekken zijn het voorhoofd, de ogen (kraaienpootjes), rondom de mond, wangen en het decolleté.

Wat werkt wel en niet tegen rimpels?

De belangrijkste basis voor het verminderen van rimpels is het goed reinigen van de huid, gebruik van fruitzuren en goede crème/serums. Het reinigen van de huid op zichzelf verminderd geen rimpels, maar door de huid dagelijks te reinigen en dode huidcellen te verwijderen met fruitzuren hebben producten,met goede werkzame stoffen, het beste (en enige!) effect. Wanneer dit gecombineerd wordt met een huidverbeterende kuur zie je het snelst resultaat! De huid wordt op deze manier aan het werk gezet en dit versnelt de huidverbeteringen.

Wat voor behandeling werkt tegen rimpels? 

Een huidverbeterende kuur in de schoonheidssalon wordt aangepast aan jouw huidtype. In het algemeen bestaat een huidverbeterende behandeling uit de volgende stappen: 

 • Reiniging
 • Fruitzuur (peeling)
 • Dermabrasie behandeling (maakt de huid gladder, verwijderen van dode huidcellen)
 • Microneedling (insluizen van serums)
 • Masker (afhankelijk van huidtype/behandeling)
 • Massage (inmasseren van serums)
 • Afsluiten van de behandeling met een crème


Wat werkt niet tegen rimpels?

Wat niet werkt is het niet reinigen, verzorgen en exfoliëren van je huid. Alleen het aanbrengen van een crème zal geen zichtbaar resultaat geven. Het boeken van één enkele behandeling kan natuurlijk, maar dit zal nog geen ‘eindresultaat’ geven. Een huidverbeterende kuur in combinatie met een goede gezichtsroutine thuis levert het beste resultaat!

Wanneer moet ik beginnen met anti-aging?

Wanneer je richting de 30 gaat, zal de huid minder collageen en elastine aanmaken waarbij de eerste tekenen van huidveroudering ontstaan. Eerder beginnen met anti aging producten en/of behandelingen kan geen kwaad maar heeft ook weinig effect. Het is voor iedereen een persoonlijke keuze wanneer je iets aan anti-aging wil gaan doen. Het beste waar je mee kunt beginnen is om 1x per week een fruitzuur product te gebruiken. Hierdoor blijft de laag dode huidcellen dun, wordt de huid aan het werk gezet en blijft je de conditie van de huid op pijl.

Meer weten? Bekijk hier de prijslijst van de schoonheidssalon of neem contact op voor vragen of het inplannen van een afspraak. 

 

Contact

Salon Margreet
Sjirk de Walstrjitte 6
9035 BW Dronrijp

0648638387
Nieuw: Collageen draadlift behandeling

Nieuw: Collageen draadlift behandeling

Geplaatst op: 2022-07-01

Er is een nieuwe trend op het gebied van anti-aging: de collageen draadlift behandeling. Deze behandeling is vanaf nu te boeken!

Lees meer Meer nieuws
Wat is een fruitzuurbehandeling?

Wat is een fruitzuurbehandeling?

Geplaatst op: 2021-10-11

Wat is een fruitzuurbehandeling? Een fruitzuurbehandeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Bij deze behandeling van Skin Vital wordt een fruitzuurpeeling op de huid aangebracht. Deze peeling die ...

Lees meer Meer nieuws
 • Elke maand laat ik een heerlijke gezichtsbehandeling doen en ik kom altijd weer fris en fruitig thuis.

  Bianca
 • De producten van Inspira:med bevallen mij echt heel goed, mijn huid is heerlijk schoon en zacht. Bedankt en tot snel 😁

  Hanna
 • Wat heb je mij mooi gemaakt op onze bruiloft! Wat ben je een vakvrouw! Bedankt!!

  Ciska
 • Gister mijn 2e Skin Vital behandeling gehad. Ik zie en voel nu al verbetering van mijn huid en dat zonder botox of fillers!

  Geesje
 • Ik ben er heel tevreden naar huis gegaan. Met hele mooie nagels ben er trots op. Margreet bedankt!

  Jeltje
 • Ik was helemaal blij met de make-up op mijn bruiloft. Top gedaan Margreet!

  Marja
Bianca Hanna Ciska Geesje Jeltje Marja

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.