Huidverzorging voor thuis in 5 simpele stappen

Geplaatst op 27-03-2019

Iedereen weet dat het belangrijk is om je gezicht schoon te houden, reinigen en verzorgen. Het zorgt ervoor dat je je huid beschermt en veerkrachtig kan houden! Er zijn ontzettend veel verschillende producten op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Welke producten heb je nu écht nodig? Hoewel het een ontspannen moment kan zijn om je gezicht te reinigen en te verzorgen wil niemand hier veel tijd aan kwijt zijn. Daarom geef ik hieronder uitleg over de basisstappen en producten voor een volledige huidverzorging voor thuis. Wat zijn de beste huidverzorgingsproducten en wat heb je eigenlijk nodig?

Stap 1: Begin met het reinigen van je huid (en make-up verwijderen) (cleanser)

De eerste stap van een gezichtsroutine is het reinigen van de huid met een cleanser. De producten die je ook voor de eerste stap kan gebruiken is een reinigingslotion, reinigingsmelk, een reinigingsgel, facewash of Micelair water. Dit zijn allemaal producten om je gezicht grondig mee te reinigen. Elk product geeft vaak aan voor welk huidtype het het meest geschikt is. Het verschil in deze producten zit vaak in de structuur, een reinigingsmelk of -lotion is vaak een zachter product. Een reinigingsgel en facewash zijn vaak wat meer schuimende producten. De meeste reinigingsproducten masseer je op een (nat) gezicht en spoel je daarna met lauw water af. 
De eerste stap is belangrijk om het meeste vuil van de huid te verwijderen. Na gebruik van een reinigingsproduct staan de poriën open en voelt de huid schoner aan. 

Stap 2: Gebruik een tonic/toner


Wanneer je een reinigingsproduct gebruikt blijven er vaak nog residu van het product op de huid achter, vooral rond de haar- en kaaklijn. Met een tonic en wattenschijfje verwijder je dit helemaal. Voornamelijk bij een reinigingsmelk, lotion en gel blijft een residu van het product achter en is het must om een tonic te gebruiken. Wanneer dit niet goed verwijderd wordt kan dit zorgen voor talgophopingen. Daarnaast zorgt een goede tonic ervoor dat de werkstoffen en ingrediënten uit je crème hun werk goed kunnen doen. De tonic sluist als het ware het vocht en de actieve ingrediënten in je huid. Het trekt op deze manier dus makkelijker in. Ook sluit een tonic de poriën weer en kalmeert de huid. Het gebruik van een tonic is een stap die vaak wordt overgeslagen en dat is dus zonde! 

Stap 3: Een dag/nacht crème gebruiken

Je gezichtsroutine sluit je in de laatste stap af met het aanbrengen van een dag- of nachtcrème. Voor een dagcrème is het belangrijk om er op te letten dat het SPF bevat om je huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Dit is niet alleen belangrijk in de zomer, maar het gehele jaar door! Voor een nachtcrème is het belangrijk dat het de ingrediënten bevat die de huid nodig heeft op optimaal te kunnen herstellen. Er zijn speciale nachtcrèmes voor de oudere huid, vette huid en gevoelige huid etc. Vroeger waren nachtcrèmes vooral vettig, dat is tegenwoordig niet meer zo. Het is belangrijk dat een nachtcrème past bij je huidtype, op deze manier kan de huid ‘s nachts optimaal herstellen. Het belangrijkste verschil tussen een dag- en nacht crème is wat je huid op deze momenten nodig heeft aan ingrediënten. Een dagcrème heeft daarbij beschermende ingrediënten zoals SPF en een nachtcrème is gemaakt om je huid s’ nachts te kunnen verzorgen en herstellen

Stap 4 (Optioneel): Een serum gebruiken

Wat is nu precies de toevoeging van een serum als je al een crème gebruikt? Is dit dubbelop? Dit is toch vaak een vraag die gesteld wordt over serums. Het antwoord is simpel. Een serum is niet hetzelfde als een (dag)crème. Het is niet dubbelop maar daarentegen ook niet altijd noodzakelijk. Dit hangt af van je huidtype. Daarom benoemen we het hier als een extra optie. Een serum is een hoog geconcentreerd product dat speciaal is ontwikkeld om diep in de huid door te dringen. Vaak is een serum op een bepaald huidtype of huidprobleem gericht. Zo is er bijvoorbeeld een liftend serum dat gericht is op een verslapte huid. Dit geeft een verbetering van de stevigheid, elasticiteit, helderheid en rimpeldiepte van de huid. Ook is er een serum met vitamine C dat verheldering geeft aan de huid en donkere vlekjes en pigmentering tegengaat en vervaagt. Ook voor de vochtarme of onrustige huid zijn er speciale serums verkrijgbaar. Een serum breng je aan onder een dag- of nachtcrème.

Stap 5 (Optioneel): Oogcrème 

De huid rondom je ogen is een stuk dunner en gevoeliger dan de andere delen van het gezicht. Een oogcrème bestaat daarom ook uit andere ingrediënten dan een dag- of nachtcrème. Een nachtcrème is erg voedend en hydraterend wat bij gebruik als oogcrème juist kan zorgen voor vochtophopingen rond de ogen. Een oogcrème is zachter voor de huid en heeft ingrediënten om donkere kringen te verminderen, kraaienpootjes te vervagen en vochtophopingen rond de ogen te verminderen. Een goede oogcrème zorgt voor een optisch gladdere huid rond de ogen! 

Wanneer pas je je gezichtsroutine toe? 

Het reinigen en verzorgen van je gezicht is zowel ’s avonds als in de ochtend nodig. In de avond verwijder je niet alleen je make-up maar ook andere afvalstoffen en vuil (door luchtvervuiling). Dan denk je misschien dat je ’s ochtends ook weer met een schoon gezicht wakker wordt maar dat is (helaas) niet zo! Je huid is ’s nachts druk bezig om te herstellen en brengt afvalstoffen naar het huidoppervlakte. Wanneer je je huid in de ochtend niet reinigt kunnen deze afvalstoffen met crème of make-up weer in je huid trekken wat voor onzuiverheden en een doffe huid kan zorgen. Daarom is het dus belangrijk om zowel in de ochtend als ook in de avond je gezicht te reinigen. 

De bovengenoemde gezichtsroutine is bedoeld als richtlijn. Dit kan per huidtype en persoonlijke situatie verschillen. Weet je niet zeker welk huidtype je hebt? Soms is het lastig om zelf in 1 oogopslag te zien of beslissen wat jouw huidtype is en wat je huid nodig heeft. 

Maak hier een afspraak voor persoonlijke tips en advies voor jouw huidtype.  

Deel dit bericht:

Contact

Salon Margreet
Sjirk de Walstrjitte 6
9035 BW Dronrijp

0648638387
Make-up workshops nov/dec 2021

Make-up workshops nov/dec 2021

Geplaatst op: 2021-11-07

In november en december starten er weer make-up workshops! Tijdens een ochtend of middag vullend programma leer jij stap-voor-stap hoe je een mooie make-up bij jezelf kunt aanbrengen.

Lees meer Meer nieuws
Wat is een fruitzuurbehandeling?

Wat is een fruitzuurbehandeling?

Geplaatst op: 2021-10-11

Wat is een fruitzuurbehandeling? Een fruitzuurbehandeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Bij deze behandeling van Skin Vital wordt een fruitzuurpeeling op de huid aangebracht. Deze peeling die ...

Lees meer Meer nieuws
 • Elke maand laat ik een heerlijke gezichtsbehandeling doen en ik kom altijd weer fris en fruitig thuis.

  Bianca
 • De producten van Inspira:med bevallen mij echt heel goed, mijn huid is heerlijk schoon en zacht. Bedankt en tot snel 😁

  Hanna
 • Wat heb je mij mooi gemaakt op onze bruiloft! Wat ben je een vakvrouw! Bedankt!!

  Ciska
 • Gister mijn 2e Skin Vital behandeling gehad. Ik zie en voel nu al verbetering van mijn huid en dat zonder botox of fillers!

  Geesje
 • Ik ben er heel tevreden naar huis gegaan. Met hele mooie nagels ben er trots op. Margreet bedankt!

  Jeltje
 • Ik was helemaal blij met de make-up op mijn bruiloft. Top gedaan Margreet!

  Marja
Bianca Hanna Ciska Geesje Jeltje Marja

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.